• Oddgeir Løvold

Vi ble utfordret, og løste det!

Oppdatert: 23. jan. 2021

Løvold Lyd AS har fått i oppdrag å levere AV-løsning til Øre Kirke i Gjemnes Kommune. Oppdraget var å erstatte den gamle projektoren på mest mulig kostnadsbesparende måte. Samtidig som man skulle sikre det estetiske. Utfordringen tok vi, selvsagt med konkurranse fra andre og løste det på følgende måte:


Løsningen som Øre Kirke her har fått levert, er en Ctouch Riva 75" skjerm, med wifi-løsning og et elektrisk hev/senk -stativ på hjul.


Denne løsningen foreslo vi fordi den også løser en rekke bruksscenario.


Det første som tidlig ble en viktig faktor var det estetiske. Derfor valgte vi å foreslå en løsning som kan ha tilkoblede enheter (pc, mobil og nettbrett) uten kabling. Men samtidig også ha muligheten for det.


Til trosopplæringen, får skjermen en viktig rolle. Dens interaktivitet byr nemlig på nye og gode pedagogiske verktøy til for eksempel konfirmantundervisning.

Her får man muligheten til å jobbe med inholdet, interaktivt direkte på skjermen og dens Android 8 operativsystem, eller direkte på skjermen med tilkoblede enheter (pc, nettbrett eller mobil). Dette gir muligheten til helt andre grafiske fremstillinger og samhandling med lærer og elev direkte på skjerm.


Formidling av lyd og bilde til forsamlingen er også noe som skjermen løser godt. Her har skjermen en umåtelig god og kraftig lyd som fyller rommet med mer en lyd en man kan forvente av noen skjerm på markedet. Dette sammen med et bilde som tilpasses med lyssensoren på skjermen gjør at det er en god opplevelse å lese teksten og se bilder/videoer som blir presentert.


Hev og senk stativet er også med på å ivareta universal utforming. Dette betyr at alle som skal bruke løsningen, skal kunne håndtere den som et verktøy, derfor valgte vi et elektrisk hev og senk -stativ som gjør at mennesker med behov for tilrettelegging kan enkelt kan kjøre skjermen opp/ned til ønsket høyde.


Har du en utfordring til oss? send oss en melding da vell!